Hírdetőtábla 3


Tanácsadás

Ügyfeleink részére egyedi adózási szaktanácsadások, térítés mentesen.

Cégalapításhoz, átalakuláshoz, végelszámoláshoz tanácsadás és ügyintézés

Induló és változások előtt álló társaságok, adminisztratív és jogi támogatása az adózás és számvitel területein.

Miért fontos az adótanácsadás?

adóbevallás elkészítése Az adóbevallás elkészítése és az adóellenőrzés során számtalan olyan szituáció érheti az adózót, amire nincsen felkészülve, sőt, a feltett kérdések megválaszolása gyakran igen komoly  szakmai tudást igényel.

Ilyen esetekben javasoljuk, hogy az adózó kérje egy adótanácsadó segítségét, aki szakmailag felkészült, és jogszabályi keretek között válaszolja meg a kérdéseket. Ez nagyon lényeges az adózó szempontjából, hiszen minden szó, sőt, még a hangsúly is számít. Az adóellenőrzés során - mielőtt az adózó nyilatkozattételt tesz - érdemes közösen felkészülni a várható kérdésekre, és, ha van rá lehetőség, akkor az adótanácsadóval együtt megjelenni az adóhatóságnál.

Fontos, hogy az adózó semmi esetre se képviselje magát egy ellenőrzésen, vagyis ahogy kézhez kapja a levelet az adóellenőrzésről, keressen fel egy adótanácsadót és kérje fel őt a képviseletére!

Ön is segítséget kérne az adóbevallás elkészítése miatt? Esetleg adótanácsadásra lenne szüksége? Keressen fel minket bátran! Segítünk!

Amit tudni érdemes az egyesületek, nonprofit szervezetek adózásáról

egyesületek adózásaMilyen lehetséges bevallási kötelezettségei vannak az egyesületeknél? Mikre érdemes odafigyelni? Cikkünkből megtudhatnak minden fontos részletet!

  • 1529 nyomtatvány: Az egyesületnek adóbevallást, vagy azt helyettesítő nyilatkozatot kell benyújtania - helyettesítő nyilatkozatot akkor, ha a vállalkozási tevékenységből bevétel nem keletkezett, illetve, ha a vállalkozási tevékenységhez nem merültek fel költségek.
  • 1601 nyomtatvány vagy NY nyomtatvány: Ezen nyomtatványok benyújtása szükséges például rehabilitációs hozzájárulás vagy cégautó-adó esetén.
  • 1665 nyomtatvány: Az általános forgalmi adóról szóló nyomtatvány (ha az egyesület gazdasági tevékenységet folytat).
  • Az egyesületnek beszámolót kell készítenie évet követő 05.31-ig, letétbe kell helyezni a Országos Bírósági Hivatal (OBH) felé.

Egyéb esetekben soron kívül kell benyújtani a beszámolót:

  • végelszámolás kezdetét megelőző napon.
  • végelszámolás időszaka alatt.
  • végelszámolás befejezésekor.

Ha Önnek is problémát jelent mindezen fontos adatok megjegyzése és betartása, javasoljuk, forduljon profikhoz! Egyesületek adózásával, adóbevallás készítésével kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal!

Fontos tudnivalók az osztrák és a német családi pótlék, GYES ügyintézéséről

osztrák és a német családi pótlék, GYES ügyintézésEgyre több magyar állampolgár vándorol el nyugati országokba, a jobb megélhetésért és a kiszámíthatóbb jövőért, e téren főleg Ausztria és Németország a legtöbbször felmerülő célországok. Ha Ön a két ország valamelyikében szeretne munkát vállalni, nem árt tájékozódni az ottani jogszabályokról, támogatásokról, főleg, ha nem egyedül tervezi a kiköltözést, hanem családdal!

Ahhoz, hogy Ausztriában családi pótlékban vagy GYES támogatásban részesüljön, elsődlegesen életvitelszerűen kell az országban élnie és osztrák bejelentett munkahellyel kell rendelkeznie! Előfordulhat olyan szituáció is, hogy a szülők különböző országokban dolgoznak, ebben az esetben a támogatást az az állam folyósítja, amelyben a gyermek él.  Az osztrák családi pótlékot természetesen a gyerekek létszáma is meghatározza, akárcsak Magyarországon, így minél több gyermek van, annál nagyobb támogatásban részesülnek a szülők.

A német családi pótlék vagy GYES igénylése hasonló az osztrákhoz, azzal a különbséggel, hogy Németországban bejelentett lakcímmel kell rendelkeznie legalább az egyik szülőnek, csakis így vehetőek igénybe a támogatások! Emellett fontos megjegyezni, hogy Németországban jóval nagyobb a támogatások mértéke, mint Ausztriában.

További információkért vagy adóbevallás készítésért, adótanácsadásért forduljon bátran könyvelő irodánkhoz!

Aktualitások a német családi pótlékkal kapcsolatban!

Aktualitások a német családi pótlékkal kapcsolatban!Hamarosan Németországba költözik, és viszi magával a családját is? Még sok dolgot kell elintézniük, és ezek közül nincs feltétlenül mindennel tisztában? Ilyen a német családi pótlék és az azzal kapcsolatos információk is?

Várhatóan több változás is érvénybe lép majd 2018-ban a német családi pótlékkal kapcsolatban. Az egyik ilyen a visszamenőleges igénylésre vonatkozik. Amíg a 2017-es szabályok szerint négy évre visszamenőleg lehetett igényelni a családi pótlékot, az most csupán félévnyi visszaigénylési időre csökken. Ez akkor lép életbe, ha a családok nem tartják be a kérvényezési határidőt. A változtatás célja a visszaélések és a csalások megakadályozása. Ez az adóvisszatérítés idejére nem vonatkozik, azzal kapcsolatban minden marad a régiben. A német családi pótlék maximum 25 éves korú gyermek után fizethető, ennél idősebb gyermek után már nem jár.

Amennyiben szeretne minden aktualitással kapcsolatban képbe kerülni, úgy nincs más dolga, mint felkeresni minket bizalommal, és feltenni kérdéseit! Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken, és tájékozódjon a részletekről!

Szeretne mindig naprakész információkat kapni az adózásról? Válassza könyvelőirodánkat!

Szeretne mindig naprakész információkat kapni az adózásról? Válassza könyvelőirodánkat! Az adózás terén szinte folyamatosan változnak a különböző jogszabályok és határidők, amelyeket egy elfoglalt vállalkozó a legtöbb esetben képtelen követni, ezért a cégvezetők olyan könyvelőirodákat részesítenek előnyben, ahol az ott dolgozó szakemberek naprakészek a témában. Ha Ön is ilyen könyvelőirodát keres, de még nem találta meg, ne kutasson tovább, ugyanis jó helyen jár!

Könyvelőirodánknak fontos, hogy a bennünket felkereső ügyfelek százszázalékban elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal, ehhez viszont arra van szükség, hogy a precíz munkán kívül mindig naprakész információkkal várjuk őket. Nálunk nincs csúszás, vagy határidő-túllépés, velünk mindig tisztában lehet az adózást érintő változásokkal, így cége zökkenőmentesen, a jogszabályoknak megfelelően működhet.

Könyvelőirodánkszolgáltatásainak igénybevételéhez, illetve felmerülő kérdései esetén vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

2016 Designed by AteszAstro