Hírdetőtábla 3


SZJA bevallás

Adóvisszatérítés / Adóbevallással kapcsolatos Tanácsadás

 

·    Német és Osztrák adóbevallással  és adóvisszatérítéssel kapcsolatos tanácsadás

·      Magyar adóbevallás készítése rövid határidővel 

       (ha nem volt itthon jövedelme annak csak egy   0 -as bevallást  kell beadnia

       az adóhivatalhoz)

·      Az osztrák és német adóhivatal részére szükséges jövedelemigazolások nyomtatvány

       kitöltésében segítség 

       (Magyar jövedelm igazolást a külföldi hatóságok számára átlátható formában)   

Magyar adóhavatali rendszer szerint a Magyar adóbevallások bármelyik hivatalban beadhatók , és igazolás kérhető  függetlenül az adóalany lakcímétől.

Német bevallás leadása  a kinti lakcímnek megfelelő Finanzamt felé kell megtenni.

 

KINEK ÉRDEMES ADÓVISSZATÉRÍTÉST LEADNI

Adóvisszatérítési igényt mindenkinek érdemes leadni, akinek volt munkaviszonya adott évben Ausztriában vagy Németországban, akár teljes, akár tört évet dolgozott.

Amennyiben volt vonva adó a béréből és a munkához kapcsolódó költségei voltak .

Ausztriában az adóvisszatérítést 5 évre visszamenőleg lehet beadni.

Németországban az adóvisszatérítést 4 évre visszamenőleg lehet beadni.

 

MI AZ ÚTIKÖLTSÉG VISSZATÉRÍTÉS ÉS HOGYAN MŰKÖDIK


Az ingázó általány akkor jár, ha a lakóhely és munkahely közötti távolságot naponta és adott hónapban minimum 11 szer megteszem. A számítás 3 különböző km sávban történik és mindig a legrövidebb utat veszik figyelmebe, továbbá az is számít, hogy ezt a távolságot tömegközlekedéssel vagy saját gépjárművel teszem meg.

A Családi hazautazás akkor jár, ha a lakhely és munkahely közötti távolság akkora, hogy az napi ingázással nem megoldható. Ebben az esetben külföldi ideiglenes vagy állandó lakcímmel rendelkezem, és hetente vagy havonta megyek haza a családhoz. ( kettős háztartást vezetek). Fontos megjegyezni, hogy csak abban az esetben jelent a hazautazás adóalap csökkentő tényezőt , ha élettárshoz, házastárshoz és vagy gyerekeimhez járok haza, akikkel egy közös lakcímen élek.

Egyedülállóknak ez a térítés csak a külföldi munkavállalásuk első 6 hónapjára érvényesíthető.

 

MILYEN EGYÉB ADÓALAP CSÖKKENTŐ TÉNYEZŐK VANNAK

Adó alap csökkentő tényezőnek nevezzük az összes olyan költség tételt, amelyet ha elfogad az Adóhivatal a bevallásban akkor az egyébként már levont adót és a költségek alapján levonandó adó mértéke kiad egy különbözeti értéket, és ezt visszatérítik.

Minél több levont adó volt, a költségek elfogadtatásával annál több adót lehet visszaigényelni.

Fontos! Érdemes mindenről számlát kérni vagy megőrizni a blokkot, mert minden költség csak ezekkel igazolható, és az Adóhivatal be is kéri őket!

MENNYI IDEIG TART AZ ADÓVISSZATÉRÍTÉS FELDOLGOZÁSA

Az Adóvisszatérítési igény benyújtása után kis idő mire iktatja a Finanzamt az anyagot. Az iktatástól számítva az Adóhivatalnak hivatalosan 6 hónap áll rendelkezésére, hogy határozatot hozzon. Ez idő alatt gyakran előfordul, hogy hiáypótlás  formájában visszakérdeznek egy-egy tételre, vagy több bizonyíték kell egy adott tényező elbírálásához. Ilyenkor ezt a hiánypótláson megadott határidőig meg kell válaszolni, és onnan folytatódik az ügy.

A feldolgozás ideje nagyon változó, az 1-2 héttől 6 hónapig időszakban bármikor lehet rá számítani.

Visszamenőleg több éves igénylés esetén az Adóhivatal évenként dolgozza fel, és nem egyben a benyújtott igényt.

Mennyi adót kapok vissza és mikorra jön meg a pénz a Német vagy Osztrák adóm bevallása után

A visszatérítendő adó mértékéről kizárólag az Adóhivatal dönt, nincs mód kalkulálni (Tudjuk, hogy vannak kalkulátorok, de nem adnak biztos eredményeket!)

Minden esetben javasoljuk beírni az összes költségtényezőt, ami felmerült az adott ügyfél esetében és meg kell próbálni visszaigényelni az összes levont adót.

De sosincs garancia! Az adott, illetékes hatóság fog dönteni, hogy mit fogad el és mit nem.

 

A személyi jövedelemadó rendszeréről általánosan

Németországban alkalmazottak esetében a személyi jövedelemadót és a társadalombiztosítási járulékokat ugyan úgy, mint otthon, a fizetésből vonják le.

A munkavállaló a munka megkezdésekor egy úgynevezett adókártyát kap (Lohnsteuerkarte).

A munkavállalónak annyi adókártyára van szüksége, ahány munkahelyen dolgozik.

A különbözö adókártyák különbözö adóosztályokba sorolódnak I.-töl VI.-ig.

Fontos tudni továbbá, hogy Németországban úgynevezett progresszív adózási rendszer van érvényben. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb valakinek a jövedelme, annál magasabb adókulcs vonatkozik rá, annál több adót kell fizetnie.

Az adózás mértéke a fizetés mértekén kívül attól is függ, hogy az adóalany melyik adóosztályba tartozik. Az adókategóriák figyelembe veszik az adóalany családi állapotát és más tényezőket is. Ehhez találtam egy szuper infografikát a steuerklassen.com oldalon, amit lefordítottam Nektek magyarra:


Az adóosztályok

Lohnsteuerklasse I.
– nőtlenek                                  – özvegyek
– hajadonok                               – elváltak
– külön háztartásban élők      – illetve ha a házastárs külföldön él

Lohnsteuerklasse II.
Majdnem ugyan az, mint a “Lohnsteuerklasse I.” besorolásnál, azzal a különbséggel, hogy az adózóval egy háztartásában él legalább egy gyermek, illetve hogy a másik szülő nem él (nincs bejelentve) ebbe a háztartásba.

Lohnsteuerklasse III.
Azon házasok részére, akik közös háztartásban élnek. Ezen adóosztály lényege, hogy az ebben az adóosztályban lévő félnél viszonylag kevés adó kerül levonásra.
Ha valaki a III-as adóosztályba kerül, akkor házastársa automatikusan az V-ös adóosztály szerint adózik. Kivétel persze, ha a házastárs nem rendelkezik németországi jövedelemmel. Az V-ös adóosztályban “cserébe” sok adó kerül levonásra.

Lohnsteuerklasse IV.
Alternatív a III.-as V.-ös adóosztály megoldásra, ha mindkét fél a IV.-es kategóriába kerül. Ennek feltétele, hogy közös háztartásban éljenek, házasok legyenek, és mindketten németországi jövedelemmel rendelkezzenek. Ahogy már fentebb is írtam: ez a megoldás akkor célszerü, ha a házaspár jövedelme közel azonos.

Lohnsteuerklasse V.
A házaspár azon tagja részére célszerű választani, aki kevesebbet keres. A másik fél ilyen esetekben a Steuerklasse III-at kell válassza.

Lohnsteuerklasse VI.
Ez a kategória teljesen független attól, hogy együtt vagy külön élők, hogy házas vagy egyedülálló, hogy van e gyermeke vagy nincsen valakinek.
Ez a kategória speciálisan a másodállások adóztatására vonatkozik (tehát akiknek második vagy harmadik adókártyájuk is van). Családi állapottól függetlenül. Fontos, hogy ide nem számít bele az úgynevezett „Minijob“, mert az teljes mértékben adómentes.

 

SZEMÉLYI JÖVEDELEM ADÓ (SZJA) BEVALLÁS KÉSZÍTÉS


Hagyja a kapkodást és forduljon hozzánk: húsz éves könyvelőirodai tapasztalattal, kérésre adótanácsadói kontrollal, akár néhány óra alatt elkészítjük adóbevallását.

Vegye igénybe egyedi ajánlatunkat – válassza az online opciót és töltse ki az általunk kiküldött űrlapot!

·         jövedelmek feltérképezése és az igazolások átnézése

·         kérésre online kommunikáció, hogy csak az aláíráskor kelljen

          személyesen eljönnie hozzánk

·         a leggazdaságosabb adózási mód ajánlása

·         SZJA nyomtatvány kitöltése

·         fizetési könnyítések intézése: részletfizetés kérelmek

·         kedvezmények kezelése: családi adókedvezmény, személyi

          adókedvezmény

·         visszaigénylések benyújtása

·         bonyolultabb jövedelmek kezelése: ingatlan értékesítés,

          ingatlan bérbeadás, tőzsdei jövedelem, értékpapír-jövedelem

                  ha külföldi jövedelem bevallása okoz nehézséget, abban is

                  számíthat ránk

Mi elkészítjük az adóbevallását!

adóbevallás készítéseAz adóbevallás olyan kötelezettség, amelynek teljesítése évről-évre ismétlődődik, és aminek elmulasztása komoly bírságot von maga után. Hogyan kerülheti el, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön akár azért, mert elfelejtette időben benyújtani, akár azért, mert nem pontos a bevallás? Úgy, ha minket bíz meg az adóbevallás elkészítésével!

Szakembereink gondoskodnak arról, hogy minden szükséges adat megfelelő módon legyen feltüntetve az adóbevallásában, és minden időben elkészüljön. Amennyiben Önnek nincs ideje az adóbevallás készítéssel foglalkozni, vagy esetleg úgy érzi, hogy jobb lenne, ha szakemberek készítenék el az Önét, akkor megéri hozzánk fordulnia. Mivel lehetőséget nyújtunk arra is, hogy online felületeken keresztül kommunikáljunk, így még több időt spórolunk Önnek!

Ne feledje, ha szakemberre bízza az adóbevallás készítését, akkor azzal csak jól járhat! Felkészülten várjuk megkeresését, hogy az Ön ügyeit is gyorsan és gördülékenyen intézhessük – hívjon minket bizalommal!

Német és osztrák adóbevallás - Mikor is fontos ez Önnek?

osztrák, német adóbevallás elkészítéseHa Ön is külföldi munkavállaló, Németországban vagy Ausztriában dolgozik, fontos, hogy tisztában legyen az adóbevallási kötelezettségeivel. Mi vállaljuk az osztrák, német adóbevallás elkészítését, de mikor is kell minket felkeresnie ezzel kapcsolatban?

  • Ha az Ön éves összjövedelme meghaladta a 12.000 Eurót.
  • Ha az adóévben egyszerre kettő vagy több munkahelyről is volt jövedelme.
  • Ha a munkabér alapú személyi jövedelemadó mellett egyéb adóköteles jövedelme is volt, illetve egyéb munkaviszony fennálltakor.
  • Ha a munkaadója figyelembe vette az egyedül keresők vagy nevelők adókedvezményét, de valamilyen oknál fogva az adott évben Önnek ez nem járt.
  • Ha munkaadója figyelembe vette, hogy Ön ingázó, de nem megfelelő összeg lett elszámolva.
  • A munkáltató jogtalanul figyelembe vett gyermekgondozási támogatás szolgáltatása miatt.
  • Táppénz fizetésekor.
  • Év közbeni munkaadó mentes összeg esetében, ha az túl magas volt a tényleges adómentesség összegéhez képest.

Német, osztrák adóbevallás készítésével kapcsolatban keressen minket bizalommal, ha a fent leírtak valamelyike érvényes Önre!

Német és osztrák adóvisszaigénylési lehetőségek

adóbevallás készítésEgyre több fiatal dönt úgy, hogy a hazai viszonylatokból kifolyólag inkább külföldön próbál szerencsét. A legtöbb munkavállaló, aki a környező országokat veszi célba, általában Németországban vagy Ausztriában köt ki, ahol azonban teljesen eltérő adózási rendszerrel találkozhatnak, mint itthon.

Sokaknak éppen ezért gondot okoz az adóbevallás készítés és az adózási rendszerből származó lehetőségek igénybevétele is. A német és osztrák adórendszer lehetővé teszi az adóvisszatérítést, különböző esetekben, mint az utazási költségek megtérítése, mely érvényesíthető akár a kinti utazásra, akár a magyarországi ingázásra is.

Az adóvisszatérítésnek természetesen több feltétele is van, melyeknek meg kell felelni. Például tisztában kell lennünk azzal, hogy korlátlanul vagy korlátozottan vagyunk-e adókötelesek, és hogy a munkáltatónk milyen adózási feltételek mellett alkalmaz bennünket.

Ha Önnek is segítségre lenne szüksége a német vagy osztrák adózási rendszerrel, adóbevallás készítéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

Bízza profikra adóbevallása elkészítését!

Bízza profikra adóbevallása elkészítését! Az adóbevallás az adóügyi hatóságok felé benyújtott, a jövedelmünket, adókedvezményeinket, az általunk befizetett adót, és egyéb ehhez kötődő információkat tömörítő hivatalos irat, amivel kötelesek vagyunk elszámolni a NAV-nak évről évre. Persze ennek manapság léteznek egyszerűsített formái, de a klasszikus megoldással kizárhatjuk a hibalehetőséget és minden egyéni igényünket pontosan érvényesíthetjük.

Ha egy jó szakmai háttérrel rendelkező könyvelőt kérünk fel a feladatra, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jól járunk, hiszen így minden adóvisszaigénylésünk szakszerűen lesz benyújtva, továbbá pontos képet kaphatunk a számunkra igénybe vehető adókedvezményekről, illetve nem utolsó sorban a nekünk kedvező adózási formákról. Ez az, amiért megéri egy profi könyvelőt választanunk az adóbevallásunk elkészítéséhez!

Ha szeretne gyakorlott szakembereket megbízni adóbevallása elkészítésével, akkor ne keressen tovább! Cégünk könyvelői készséggel állnak rendelkezésére!

Németországban vagy Ausztriában vállal munkát? - Még nem késő bevallását benyújtani!

Németországban vagy Ausztriában vállal munkát? - Még nem késő bevallását benyújtani!Sok magyar állampolgár vállal munkát külföldön, főként Németországban és Ausztriában. A két ország kedvező fizetésekkel és megélhetési körülményekkel várja munkavállalóit. Ahhoz, hogy hivatalos nyoma is legyen munkavégzésünknek, és az abból származó bérnek, gondoskodni kell az adóbevallás elkészítéséről, amit még most sem késő benyújtani a hivatalos szervek felé!

Ha jelenleg Ausztriában tartózkodik, akkor már biztos, hogy elektronikusan nem fogja tudni beadni 2016. évi adóbevallását, ugyanis az erre vonatkozó határidő 2017. június 30. volt, viszont postai úton a beadási határidő 2017. február 1-től egészen 2017. szeptember 30-ig tart!

Németországban a folyamat rugalmasabban zajlik, ugyanis, ha az elmúlt négy évben, vagyis 2013 és 2016 között német, vagy magyar vállalkozáson keresztül dolgozott az országban, abban az esetben még most sincs késő azadóbevallás elkészítéséhez!

Ha Ön is érintett, és a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, keresse fel bátran könyvelő irodánkat!

A német adó-visszatérítés kérdéseiről

A német adó-visszatérítés kérdéseiről A külföldön dolgozóknak nem csupán az új otthonnal, az új környezettel és az új kihívásokkal kell megküzdeniük, de azzal a feladattal is, hogy minden szabállyal, törvénnyel kapcsolatban képben legyenek. Az egyik ilyen fontos dolog az adózás, illetve a visszaigényelhető adó kérdése.

A német adó-visszatérítésről a következőket kell tudni dióhéjban. Először is jó tudni, hogy ha eddig nem igazán foglalkozott a dologgal, már 4 évre visszamenőleg elindítható az adó-visszaigénylés folyamata. Ez tartózkodási helytől független és ráadásul ingyenes ügymenet. A német bérek jelentős része, 40%-a is adózásra mehet el, de a jó hír, hogy ennek szintén nagy hányada visszaigényelhető. Ne hagyja veszni a pénzét csak azért, mert nincs a birtokában elég információ! Amennyiben időben elindítja a német adó-visszatérítés folyamatát, a visszakapott pénz több száz eurónyi összeg is lehet, ezért érdemes foglalkozni vele! Akkor is lényeges az adóbevallás megtétele, ha csak néhány hónapot, szezonban dolgozott Németországban, mert így is esélyes német adó-visszatérítésre!

Keressen minket bizalommal és vegye igénybe megbízható szolgáltatásainkat adóügyekkel kapcsolatban!

Osztrák adóbevallás elkészítése? Bízza ránk a feladatot!

Osztrák adóbevallás elkészítése? Bízza ránk a feladatot! Manapság egyre több magyar ember vállal munkát külföldön, főként Ausztriában, hiszen a kedvező munkafeltételek és a kis távolság igencsak csábító a hazai munkavállalók számára. Mivel a magyar emberek jelentős része nem tud kellően elmélyülni a német nyelvben munkája mellett, ez problémát okozhat egy ügyintézés során, főleg adóbevallással kapcsolatban, ezért mindenképp itthon kell elkészíttetniük osztrák adóbevallásukat, hogy minden a legnagyobb rendben kerüljön elszámolásra. Ha még nem találta meg ehhez a megfelelő könyvelőirodát, nem kell tovább kutatnia, hiszen jó helyen jár!

Könyvelőirodánknakaz az egyik legfőbb célja, hogy azok számára is segítő kezet nyújthasson, akik nem Magyarországon vállalnak munkát, és mivel tapasztaljuk Ausztria népszerűségét a munkavállalók részéről, fontosnak tartottuk, hogy szolgáltatásaink között szerepeljen az osztrák adóbevallás elkészítése is.

Mivel kollégáink folyamatosan fejlesztik, bővítik tudásukat, az osztrák adóbevallás elkészítéséhez minden fontos, Ausztriában érvényes törvénnyel, elszámolási útmutatóval tisztában vannak, így, ha minket választ, minőségi, megbízható szolgáltatást vehet igénybe!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szüksége van segítségre? Osztrák adóbevallás készítését vállaljuk!

Szüksége van segítségre? Osztrák adóbevallás készítését vállaljuk!Külföldi munkavállalóként sokan szembesülnek azzal, hogy új követelményekhez kell alkalmazkodniuk, új rendszerbe kell beilleszkedniük. Ez eleinte sok buktatóval járhat, plusz időt vesz el, az embert könnyen érhetik átmeneti kudarcok, kellemetlenségek is. Mi azoknak szeretnénk segíteni szolgáltatásainkkal, akik Ausztriában vállalnak munkát, és szeretnének minél gyorsabban és gördülékenyebben beilleszkedni!

Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe megbízható szolgáltatásainkat osztrák adóbevallás készítésével kapcsolatban! Jobban jár, ha szakemberekre bízza ezt a komoly feladatot, és nem maga próbálkozik az adóbevallással kapcsolatos teendőkkel, különösen nem idegen országban. Szakértelmünknek és tájékozottságunknak köszönhetően Ön mindent szabályosan intézhet, és nem marad le semmiről!

Nincsenek félreétések, nincsenek lekésett határidők vagy elbukott pénzösszegek. Bízza ránk az osztrák adóbevallás elkészítését, és foglalkozzon egyéb, fontos feladataival! Lépjen velünk kapcsolatba feltüntetett elérhetőségeinken bővebb információért, és vegye igénybe szolgáltatásainkatosztrák adóbevallás készítéséhez!

2016 Designed by AteszAstro