Hírdetőtábla 3


Tájékozódjon a legfontosabb változásokról a 2019-es cafeteria rendszert illetően!

Tájékozódjon a legfontosabb változásokról a 2019-es cafeteria rendszert illetően!A nyár elején fontos információt közölt a kormány a cafeteria rendszerről, ugyanis a 2019. évtől kezdve igencsak átalakul. A változásra időben fel kell készülniük a vállalkozásoknak, ezért már nem árt tervezeteket készíteni a módosításhoz vagy konzultálni könyvelő iroda szakértőivel.

Bonyolultsága miatt számos kritika érte a cafeteria-rendszert, mind a vállalkozók, mind akönyvelő irodák részéről is. A jelenlegi forma jelentős adminisztrációt, ügyintézést kíván meg, emiatt pedig a kisebb cégek szinte egyáltalán nem fizetnek béren kívüli juttatásokat a foglalkoztatottjaiknak. 2019-től csak a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem. A kormány célja a cafeteria rendszer egyszerűsítésével és a többi elem megszüntetésével, hogy a munkáért munkabér járjon, mert ez nem helyettesíthető semmilyen utalvánnyal.

Ez a megszüntetés sokak számára azért okozott felháborodást, mert, ha a munkáltató úgy dönt, hogy a cafeteria összegét fizetésben adja meg a dolgozónak, az értelemszerűen adókötelessé válik, így sokan jelentős összegtől eshetnek el. Ugyanez igaz a SZÉP-kártyára, viszont az csak 450.000 forint felett válik adókötelessé.

Ha további információkra lenne szüksége a cafeteria elemek megszűnésével kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot könyvelő irodánkkal!

2016 Designed by AteszAstro