Hírdetőtábla 3


Tájékoztató az online számlázási rendszerről, a számlázó programon belüli számlázásról

Tájékoztató az online számlázási rendszerről, a számlázó programon belüli számlázásrólA NAV 2018. július 1-jétől bevezette az online számlázási rendszert, amely szerint minden vállalkozásnak kötelező adatot szolgáltatnia a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról. A rendszer célja a gazdaság fehérítése, és az adócsalások visszaszorítása.

Az adatszolgáltatásnak a számla kiállítását követően rövid időn belül, elektronikusan meg kell történnie. Azon vállalkozások esetében, melyek számlázó programmal számláznak, az adatszolgáltatás automatikusan történik, amennyiben a megfelelő szoftvert telepítették.

Az online számlázási rendszer segítségével a NAV valós idejű adatokat kap a kiállított számlákról, melyeket lekérdezhetnek a számlabefogadók és a számlakibocsátók is. Így nagy mennyiségű számlaadat gyorsan elérhető és ellenőrizhető, ugyanakkor az adminisztratív terhek csökkennek a számlázó programot használóknál, és a rendszer kiváltja a számlakibocsátók összesített adatszolgáltatását.

Ha bővebb információra van szüksége, keresse fel bizalommal könyvelő irodánkat!

2016 Designed by AteszAstro