Hírdetőtábla 3


Közeleg a cégkapu-regisztráció határideje!

könyvelő iroda2017. augusztus 30-ig minden olyan gazdálkodó szervezetnek, amely 2017. január 1-jén már működött, be kell jelentenie a Rendelkezési Nyilvántartásba az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló hivatalos elérhetőségét.

A jogszabályban meghatározottak szerint nem a cég e-mail címét kell bejelenteni, hanem a cég kézbesítési szolgáltatást nyújtónál lévő tárhelyét. A bejelentési kötelezettség a cégkapu regisztrációval teljesíthető. A kötelezettség nem érinti az egyéni vállalkozókat, ők továbbra is az ügyfélkapu szolgáltatást használhatják.

Ugyanakkor a perkapu szolgáltatás 2018-ban megszűnik, ezért az ügyvédi irodáknak is a cégkapun kell regisztrálniuk.

De mi is az a cégkapu? Egy biztonságos, és hiteles tárhely, ezen keresztül történik majd a hivatalos levelezés a posta helyett. A cégek és szervezetek ezen keresztül vehetik fel egymással a kapcsolatot, hivatalos leveleket küldhetnek és fogadhatnak.

Az augusztus 30.-i határidőn túl 2017. december 31-ig hátrányos jogkövetkezmények nélkül még teljesíthető a regisztrációs kötelezettség.

További információkért a cégkapu regisztrációval kapcsolatban keresse könyvelő irodánkat bizalommal! Továbbá ha a tökéletes könyvelő irodát keresi cége számára, akkor a legjobb helyen jár!

2016 Designed by AteszAstro