Hírdetőtábla 3


Pénztárgépek ellenőrzése

Az adóhatóság elkezdte az online pénztárgépek ellenőrzését. A következőkre hívjuk fel figyelmüket, mert minden hiba jelentős összegű bírsággal járhat.

- Kötelező napi zárást végezni és sose felejtsék el a napi nyitó összeg beütését. 
A nyitó pénztár összege elektronikusan elküldésre kerül a NAV szerverére, tehát bármikor ellenőrizhető. Az adóhivatal nem fogadja el a nyitás összegét nulla forintban, nyitáskor váltópénznek kell lennie. 
- A borravaló összegét azonnal el kell különíteni a kapott bevételtől és nem szabad az üzlet pénztárában tartani. Ellenőrzés során a többlet bevételt eltitkolt bevételnek minősítik. Ha a pénztár nyitó nincs beütve, akkor az is többlet bevételt jelent.
- A hatóság az elektronikus adatok alapján látja azt, hogy adott napon milyen rendszerességgel keletkeztek nyugták. Így elemezni tudja a napi, a heti, a havi forgalom eloszlását, a lökésszerű bevételek keletkezését.
- A pénztárgépeket az első üzembe helyezését követő egy éven belül, majd minden évben felül kell vizsgáltatni a NAV nyilvántartásában szereplő szervizzel. A szerviz elvégzése elektronikusan beküldésre kerül a NAV-nak, tehát ez is ellenőrizhető.

2016 Designed by AteszAstro